29.03.2024

Чоловік, що вчинив розпусні дії відносно 15-річної дівчини, проведе за ґратами 4 роки: ювенальні прокурори відстояли вирок в апеляції

            

За участі ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури ухвалою Київського апеляційного суду залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким 33-річного чоловіка визнано винним у вчиненні розпусних дій щодо 15-річної дівчини та засуджено до 4 років позбавлення волі.
 
У липні 2023 року, обвинувачений тимчасово проживав на базі Дитячої юнацької спортивної школи з академічного веслування «Буревісник», на території ПКіВ «Труханів острів» у м. Києві. Там в цей час також мешкали неповнолітні учениці Київського спортивного ліцею, що брали участь в спортивних зборах.
 
Близько першої години ночі зловмисник зайшов через незамкнені вхідні двері до розташованого на території бази будинку, в якому проживали неповнолітні спортсменки.
 
Там він присів на ліжко, на якому спала 15-річна потерпіла, від чого дівчина прокинулася. Засуджений зняв з неї одяг, вчинивши таким чином розпусні дії щодо неповнолітньої.
 
Суд першої інстанції, підтримавши позицію прокурора, визнав зловмисника винним у розбещенні неповнолітньої  (ч. 1 ст. 156 КК України) та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі, взявши обвинуваченого під варту в залі суду. Вказаний вирок суду стороною захисту було оскаржено в апеляційному порядку.
 
Завдяки принциповій позиції Київської міської прокуратури апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції - без змін. Засуджений проведе за ґратами 4 роки.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 69