02.04.2024

За 9500 євро обіцяли домовитись про включення водіїв до системи «Шлях»: судитимуть двох спільників

                                                  

Подільською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох киян за обвинуваченням в одержанні грошей за вплив на службових осіб Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України за включення водіїв благодійної організації до системи «Шлях» (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
За даними слідства, обвинувачені дізнались, що благодійна організація, яка займається поставками гуманітарної допомоги для ЗСУ та цивільного населення, планує оформити документи для перетину кордону для своїх водіїв, звернувшись до міністерства.
 
Представнику благодійного фонду запропонували передати їм 9500 євро за вплив на службових осіб Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. За ці гроші обвинувачені обіцяли домовитись з посадовцями міністерства, щоб представників благодійної організації включили до системи «Шлях» для виїзду за кордон з метою отримання гуманітарної допомоги.
 
Спочатку правоохоронці задокументували передачу жінці 5000 євро, згодом її затримали після одержання другої частини коштів в розмірі 4300 євро.
 
У подальшому повідомлено про підозру її спільнику, який через спільного знайомого і запропонував представникам благодійної організації вирішити питання щодо включення десяти водіїв до системи «Шлях».
 
Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами Центрального апарату СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 223