03.04.2024

Заволодіння понад 3,5 млн гривень бюджетних коштів під час ремонту столичних мостів та розв'язок – повідомлено про підозру підряднику

           

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Київавтошляхміст» та приватним підприємством у 2022 році укладено договір на виконання аварійних, відновних робіт по заміні гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках у м. Києві.
 
У подальшому керівник підрядної організації вніс відомості до актів виконаних робіт, зазначивши, зокрема, матеріали, не передбачені договором та тендерною документацією, що призвело до подорожчання вартості проекту. Також було виконано додаткові роботи, не передбачені кошторисом та договором, що також призвело до додаткових витрат.
 
Висновком експертів підтверджено завдання збитків столичній громаді на суму понад 3,5 млн грн.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру керівнику та головному інженеру комунального підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу керівнику підрядної організації.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Дарницького  ГУНП в місті Києві за оперативного супроводження УСР в місті Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 365