03.04.2024

Прокуратура через суд повернула місту землі ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка», де підприємці збудували ресторан

             

За принципової позиції столичних прокурорів Північний апеляційний суд залишив у силі рішення Господарського суду м. Києва, яким у листопаді 2023 році задоволено позов Солом’янської окружної прокуратури  міста Києва в інтересах держави в особі  Київської міської ради до підприємців про усунення перешкод у володінні та розпорядженні земельною ділянкою по вулиці Петра Радченка у м. Києві.
 
Указана ділянка входить до складу ландшафтного заказника місцевого значення «Совська балка» та знаходиться в межах прибережної захисної смуги Ставка на струмках Совському та струмку в балці Проня, її  вартість сягає понад 390 млн. грн.
 
Там підприємці у порушення вимог земельного законодавства самовільно збудували ресторан та незаконно зареєстрували право власності на нього.
 
Господарський суд Києва погодився з доводами прокурорів та зобов’язав товариство повернути земельну ділянку столичній громаді та привести її у належний стан шляхом знесення самовільно зведених будівель.
 
Не погоджуючись із рішенням суду товариство оскаржило його в апеляційному порядку.
 
Завдяки активній позиції прокурорів Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду міста Києва, яке набрало законної сили та підлягає виконанню.
 
Прокуратура вживає заходи для виконання рішення суду та приведення ділянки природно-заповідного та водного фондів у належний стан.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 138