04.04.2024

Рецидивісти обікрали приватний будинок у Солом’янському районі та пограбували чоловіка з інвалідністю: їх відправили за ґрати на 8 років та 8 років і 6 місяців

          

За підтримання публічного обвинувачення Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок чоловікам за обвинуваченням у вчиненні крадіжки та грабежу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що двоє уродженців Кіровоградської області, які неодноразово відбували покарання за крадіжки, після звільнення прибули до Києва у пошуках легких заробітків, а саме – вчинення крадіжок та грабежів.
 
У Солом’янському районі їх зацікавив приватний будинок, де в той час власників не було вдома. Один із зловмисників переліз через паркан та за допомогою заздалегідь підготовленого знаряддя віджав вікно на першому поверсі будинку.
 
В будинку крадій склав у сумку все, що можна було легко продати - золоті прикраси, комп’ютер, одяг та взуття. Його спільник у цей час на вулиці слідкував аби господарі несподівано не повернулись додому.
 
Згодом частину викрадених речей чоловіки продали, прикраси – здали в ломбард, а деякі речі залишили собі.
 
За тиждень вже у Дніпровському районі Києва зловмисники побачили на зупинці громадського транспорту чоловіка на милицях з явними ознаками інвалідності (відсутня частина черепа). Він намагався по телефону викликати таксі, тож зловмисники запропонували йому допомогти, на що постраждалий відмовився і сховав телефон у кишеню. Втім, один зі зловмисників вихопив телефон, після чого грабіжники втекли. Як з’ясувалось, постраждалий повертався з лікарні і все, що мав при собі - це телефон та 50 гривень на дорогу додому, які у нього теж відібрали.
 
За оперативного реагування правоохоронних органів чоловіків затримали. У них знайшли телефон та частину викрадених з будинку речей.
 
В суді один з обвинувачених вину визнав частково, інший – вину не визнав.
 
За принципової позиції прокурора окружної прокуратури вироком Солом’янського суду зловмисників визнано винними та засуджено до 8 та 8,6 років позбавлення волі.
 
До набрання вироком законної сили суд залишив обвинувачених під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 184