08.04.2024

Наркоторговці придбали через Telegram 15 кг амфетаміну орієнтовною вартістю 6 млн гривень: їм повідомлено про підозру

                                                                       

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, двоє мешканців міста Кривий Ріг через месенджер Telegram замовили психотропну речовину обіг якої обмежено – амфетамін, з метою подальшого збуту. У той же день чоловіки отримали координати так званої закладки -  це паркова зона по вулиці Протасів Яр що у м. Києві. Тож покупці негайно вирушили до столиці.
 
Зловмисники, прибувши за вказаною адресою, з використанням заздалегідь підготовлених лопат, розкопали «схованку» та забрали з неї чорний сміттєвий пакет з амфетаміном.
 
Вже з наркотиками, які вони збирались продати дрібними партіями їх і затримали. Під час невідкладного обшуку в автомобілі виявили та вилучили чорний сміттєвий пакет, в якому було чотирнадцять поліетиленових пакетів з порошкоподібною речовиною. Загальна маса вилучено становить близько 15 кг, орієнтовною вартістю 6 млн грн.
 
Згідно висновків експерта, надана на дослідження порошкоподібна речовина білого кольору у своєму складі містить психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін.      
 
Двох учасників наркобізнесу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського управління поліції ГУ НП у м. Києва, за оперативного реагування поліцейських ППОП № 1 ГУ НП у м. Києві. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 173