11.04.2024

Будівництво артезіанської свердловини на вулиці Вишгородській зі збитками у понад 580 тисяч гривень – повідомлено про підозру експосадовцю КП «Київводфонд»

             

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому заступнику директора КП «Київводфонд» за фактом розтрати бюджетних коштів у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що між КП «Київводфонд» та приватним підприємством укладено договір на будівництво артезіанської свердловини на вулиці Вишгородській в Оболонському районі столиці.
 
У подальшому на підставі актів виконаних робіт на рахунки підрядної організації були перераховані бюджетні кошти.
 
При цьому, як встановило слідство, підозрюваний підписав акти виконаних будівельних робіт, до яких були внесені недостовірні відомості щодо обсягів та вартості проведених робіт.
 
Так, згідно проєкту та паспорту будівництва, глибина свердловини – 270 пм. Натомість за результатами геофізичних досліджень, здійснених в ході проведення судової будівельно-технічної експертизи, встановлено що насправді глибина артезіанської свердловини становить – 158 пм.
 
З урахуванням вказаного територіальній громаді міста Києва спричинило збитки на понад 580 тис. грн.
 
Наразі колишньому посадовцю повідомлено про підозру.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Слідство триває. Також буде надана оцінка іншим керівникам комунального підприємства та підрядних організацій.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 381