12.04.2024

На Оболоні розмови про політику закінчились вбивством – обвинуваченого засудили до 15 років в’язниці

             

За підтримання обвинувачення прокурорами Оболонської окружної прокуратури міста 47-річного мешканця столиці визнано винним у скоєнні умисного вбивства та крадіжки і засуджено до 15 років тюрми (ч. 2 ст. 115, ч. 5 ст. 185 КК України).
У лютому минулого року зловмисник познайомився із потерпілим у кафе, де вони вживали алкоголь.
 
Після закриття кафе, оскільки у місті незабаром мала розпочатися комендантська година, потерпілий запросив нового знайомого в свою орендовану квартиру.
 
Вже у квартирі нетверезі чоловіки за столом почали говорити про політику. Між ними виникла суперечка, під час якої гість завдав господарю 3 удари ножем. Потерпілий помер внаслідок ушкодженням внутрішніх органів.
 
Після цього зловмисник забрав мобільний телефон убитого, деякі речі з кухні - сковорідки, ножі, 2 решітки для плитки та втік. Чоловіка затримали.
 
Оболонський районний суд погодився з доводами прокурора та призначив обвинуваченому покарання у виді 15 років позбавлення волі.
 
Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін до набрання вироком законної сили.
 
Зазначимо, що чоловік уже відбував покарання за вбивство жінки – свою жертву зловмисник побив битою та кинув в озеро. У жовтні 2015 року його звільнили умовно - достроково.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 202