12.04.2024

Зусиллями прокуратури суд повернув столиці квартиру у Шевченківському районі Києва вартістю майже 4 млн гривень

           

Прокурори Шевченківської окружної прокуратури міста Києва у суді домоглися передачі територіальній громаді двокімнатної квартири по вулиці Половецькій.
 
Власником житла був самотній киянин, який помер, не маючи спадкоємців. Після смерті чоловіка його квартира мала б перейти до комунальної власності як відумерла спадщина.
 
Однак, внаслідок шахрайських дій на підставі неіснуючого договору купівлі-продажу, вказана квартира була зареєстрована за фізичною особою та в подальшому незаконно відчужена.
 
Діючи в інтересах територіальної громади, Шевченківська окружна прокуратура міста Києва звернулася до суду з позовною заявою про визнання квартири відумерлою спадщиною та витребування її до комунальної власності.
 
Шевченківський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора, що майно вибуло з власності територіальної громади в обхід встановленої законодавством процедури та своїм рішенням задовольнив в повному обсязі позовні вимоги окружної прокуратури.
 
Наразі рішення суду виконано, квартиру зареєстровано за територіальною громадою міста Києва.
 
Крім того, у Голосіївському районному суді міста Києва, органами прокуратури, підтримується публічне обвинувачення відносно державного реєстратора прав власності на рухоме майно, який протиправно зареєстрував за шахраями право власності на вищевказану квартиру.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 154