12.04.2024

За 9 тис. доларів США обіцяв саботувати судові засідання в інтересах відповідача – судитимуть в.о. заступника голови правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи

          

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків заступника голови правління - начальника відділу юридично-правового супроводу Державної інноваційної фінансово-кредитної установи за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, який також є адвокатом, подав до Печерського районного суду м. Києва в інтересах ДІФКУ три позови про стягнення шкоди на загальну суму понад 900 тисяч гривень з попереднього керівника цієї установи. Шкода завдана у зв’язку з визнанням незаконними звільнень кількох працівників.
 
У ході судового розгляду керівник юрвідділу запропонував представнику відповідача надати йому 9 тис. доларів США (по 3 тис. доларів США за кожен позов). Отримавши ці гроші, посадовець обіцяв не вживати належних заходів під час слухання справи у суді та не з’являтися на судові засідання. Це в кінцевому результаті мало призвести до відмови судом у задоволенні позовів.
 
Після одержання другої частини коштів в розмірі 3 тис. доларів США посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі обвинувальний акт відносно фігуранта скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами Центрального апарату СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 183