12.04.2024

Прокуратура через суд вимагає стягнути 1,8 млн гривень з товариства, яке тривалий час не платило місту за землю на Жуковому острові

            

Київська міська прокуратура у судовому порядку вимагає стягнути з товариства понад 1,8 млн гривень за користування земельною ділянкою у Голосіївському районі столиці.
 
Установлено, що товариство є власником об’єктів нерухомості площею понад 2380 кв.м, які розташовані на земельній ділянці площею понад 1,22 га на острові Жуків у Голосіївському районі міста Києва.
 
Водночас, будь-яких рішень про передачу товариству в оренду земельної ділянки, на якій розташоване та зареєстроване нерухоме майно товариства, Київська міська рада не приймала.
 
Набувши у власність нерухомість, право користування на земельну ділянку товариство не оформило та використовує її без достатніх правових підстав, не сплачуючи при цьому орендну плату.
 
Внаслідок цього бюджет столиці не отримує значну суму коштів від використання товариством земельної ділянки.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, прокуратурою подано позов до Господарського суду м. Києва.
 
Судом відкрито провадження у цій справі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 202