15.04.2024

Водієві, що спричинив ДТП на Берестейському шосе за участі 6 автомобілів, де постраждало 8 людей, повідомлено про підозру

              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури 53-річному водієві повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху,  що спричинило тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).
 
ДТП за участі 6 автомобілів сталася цієї неділі близько 9 години ранку на Берестейському шосе.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, керуючи вантажним автомобілем марки «MAN TGX 26.360», їхав з боку смт. Стоянка в напрямку вул. Оборони Києва та здійснив зіткнення з автомобілем  «Мерседес Спринтер», що їхав попереду.
 
Від удару «Мерседес Спринтер» влетів в інші автомобілі – «Рено Сценік», «Смарт», «Хюндай Акцент», «Субару Форестер», внаслідок чого постраждало 8 людей, що були пасажирами «Мерседес Спринтер». Їх з численними забоями та переломами доправили до лікарень. Двоє потерпілих отримали внаслідок ДТП тяжкі тілесні ушкодження.
 
Водія автомобіля «МAN» затримали на місці аварії. Він пояснив, що заснув за кермом. Прилад Драгер показав, що водій був тверезим. Наразі йому повідомлено про підозру та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
 
Досудове розслідування проводять слідчі ГУ Нацполіції у м.Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 236