15.04.2024

Капітальний ремонт та розчистка озера Гнилуша зі збитками у понад 330 тис. гривень – повідомлено про підозру підряднику

              

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру директору підрядної організації за фактом внесення службовою особою до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України) та  заволодіння бюджетними коштами у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Слідством установлено, що КП «Плесо» та підрядна організація уклали договір на проведення капітального ремонту та розчистки  озера Гнилуша, що у Деснянському районі м. Києва.
 
У подальшому директор підрядної організації вніс завідомо неправдиві відомості до акту виконаних робіт, зазначивши, зокрема, про використання спеціальної техніки та виконання днопоглиблювальних робіт із її залученням, які фактично не виконані.
 
Висновком експертів підтверджено завдання збитків місцевому бюджету  на суму понад 330 тис. грн.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру інженеру з технічного нагляду  комунального підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Деснянського  ГУНП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 209