26.04.2024

Замість будувати метро на Виноградар, поклали кошти на депозит – суд стягнув з підрядника 139 млн гривень на користь столичної громади

                                 

Київською міською прокуратурою було встановлено, що комерційна структура всупереч законодавству розмістила кошти, отримані з бюджету столиці на будівництво метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар на депозитних рахунках у банку. Таким чином вона заробила відсотки в сумі понад 139 млн гривень.
 
В жовтні 2021 року Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської ради з вимогою стягнути ці кошти з підрядника на користь територіальної громади столиці в особі Київської міської ради. 
 
Зазначимо, що Господарський суду міста Києва ще в 2022 році повністю задовольнив позов прокуратури про стягнення 139 млн гривень до бюджету столиці.
 
За рік Північний апеляційний залишив це рішення в силі. Втім Верховний суд направив справу на новий розгляд.
 
За результатом нового розгляду рішенням Господарського суду міста Києва від 24.04.2024 позов прокурора повністю задоволено та стягнуто з підрядної організації до бюджету столиці понад 139 млн. гривень.
 
Звертаємо увагу, що використання бюджетних коштів виключно за цільовим призначенням є прямим обов’язком суб’єктів господарювання.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1445