30.04.2024

Завдали 16 ножових поранень знайомому заради двох мобільних телефонів – обвинувачені отримали 10 та 11 років в’язниці

                                

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Оболонської окружної прокуратури міста Києва 46-річного чоловіка та його 33-річну спільницю визнано винними у скоєнні розбійного нападу та замаху на вбивство (ч. 4 ст. 187 та ч. 2 ст. 15 п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що влітку 2019 року пара познайомилась з киянином, який запросив їх до себе додому. Згодом гостей зацікавили мобільні телефони нового знайомого.
 
Жінка декілька разів вдарила власника помешкання по голові пательнею, після чого він на деякий час втратив свідомість. Користуючись його безпорадним станом, зловмисники забрали два телефони та почали тікати.
 
Прийшов до тями, чоловік намагався наздогнати своїх гостей у під'їзді, внаслідок чого отримав 16 ножових поранень. Нападникам вдалось втекти. Чоловік залишився живим завдяки вчасно наданій медичній допомозі.
 
Зловмисниками виявились раніше судимий за розбій та крадіжку киянин, який на той час перебував у розшуку, та уродженка Миколаївщини, позбавлена батьківський прав на трьох дітей.
 
Вироком Шевченківського районного суду міста Києва жінку засуджено до 10 років, а чоловіка до 11 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна, окрім житла.
 
Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишено без змін до вступу вироку в законну силу.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 138