01.05.2024

10 млн гривень збитків на ремонтах доріг у Києві – повідомлено про підозру п’ятьом особам, серед яких керівник «Київавтодору»

                             

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства та чотирьом його спільникам, у тому числі генеральному директору комунальної корпорації «Київавтодор» у заволодінні бюджетними коштами, в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Як установлено досудовим розслідуванням, директор приватного підприємства разом із генеральним директором комунальної корпорації та трьома співучасниками під час дії воєнного стану заволоділи коштами, виділеними з місцевого бюджету на проведення робіт з капітального та поточного ремонту доріг в місті Києві, провівши закупівлю будівельних матеріалів за значно завищеною вартістю.
 
Для цього підозрювані забезпечили приватному підприємству перемогу під час проведення КК «Київавтодор», КП «ШЕУ Печерського району» м. Києва, КП «ШЕУ Подільського району» м. Києва  державних закупівель на проведення робіт з капітального та поточного ремонту доріг в місті Києві.
 
Після укладення договорів з вказаними комунальними підприємствами, підозрювані, використовуючи підконтрольне підприємство, забезпечили виготовлення та поставку асфальтобетонних сумішей, які використовувались в процесі виконання будівельних робіт, за значно завищеною вартістю.
 
Окрім того, досудовим розслідуванням встановлена причетність вказаних осіб до заволодіння бюджетними коштами, шляхом проведення неякісного ремонту доріг. 
 
Відповідно до висновків експертиз, розмір завданих збитків становить близько 10 млн грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.
 
Досудове розслідування проводять слідчу ГУ Нацполіції у місті Києві за
оперативного супроводу УСР Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 136