02.05.2024

Захист бізнесу під час війни: у Києві «на гарячому» затримали шахраїв, що за підробленими документами намагалися заволодіти 25 мільйонами гривень банку

              

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру 3 особам за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст.190 КК України, ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані віком від 25 до 54 років, за попередньою змовою між собою, з метою отримання кредитів, видавали себе за успішних агробізнесменів. Для цього вони підшукали товариство, одним із видів господарської діяльності якого було вирощування зернових культур.
 
Далі зловмисники звернулись до банку, надавши підроблені документи фінансової звітності цього товариства, договори оренди приміщень, інші документи, що видають їх за надійних позичальників. На засіданні кредитного комітету «агробізнесмени» представили товариство як успішний агропромисловий бізнес та у результаті отримали кредит на 4 мільйони гривень, який не мали наміру повертати та розпорядились ним на власний розсуд.
 
Цього разу шахраї знову звернулись до банку за кредитом і отримали погодження вже на 25 млн гривень. Втім, псевдобізнесменам ошукати банк не дали правоохоронці, затримавши шахраїв на гарячому.
 
Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
 
Досудове розслідування здійснюється Голосіївським УП ГУНП в м. Києві
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 181