02.05.2024

За позовом прокуратури суд скасував право власності на нерухомість, завдяки якому підприємці хотіли заволодіти землею вартістю 531 млн гривень

               

Київська міська прокуратура у судовому порядку скасувала рішення про державну реєстрацію права власності на об’єкти нерухомості у Деснянському районі столиці за недобросовісними суб’єктами господарювання, здійснену з метою заволодіння земельними ділянками загальною площею 6,39 га вартістю більше 531 млн гривень.
 
Установлено, що у січні 2022 року державним реєстратором, в порушення вимог чинного законодавства та за відсутності необхідних документів, здійснено державну реєстрацію права власності на нежитлові будівлі по вул. Милославській загальною площею 209 кв.м. за одним із столичних товариств.
 
Слід зазначити, що на час проведення даної державної реєстрації товариство втратило право користування земельною ділянкою, де розташовані вказані приміщення на підставі судового рішення, прийнятого за позовом Київської міської прокуратури, яке було виконано в примусовому порядку.
 
Крім того, продовжуючи свої недобросовісні дії спрямовані на заволодіння комунальними земельними ділянками з метою унеможливлення виконання рішення суду, приватне товариство під час розгляду судом справи здійснило продаж нерухомого майна пов’язаному суб’єкту господарювання, який в свою чергу передав його в іпотеку пов’язаному нерезиденту України.
 
Внаслідок незаконної державної реєстрації за суб’єктом господарювання права власності на нерухоме майно, Київська міська рада позбавлена можливості розпоряджатися земельною ділянкою, на якій воно розташовано.
 
За таких обставин, Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на зазначені об’єкти нерухомості.
 
Завдяки послідовній та наполегливій позиції Київської міської прокуратури суд погодився з доводами прокурора про незаконність оспорюваної державної реєстрації права власності та задовольнив позов прокурора в повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 209