06.05.2024

25-річному водієві «BMW», що виїхав на вулицю з одностороннім рухом та вчинив ДТП, повідомлено про підозру

                             

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 25-річному водію за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, вчиненого у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 286-1 КК України).
 
Дорожня аварія сталася 4 травня 2024 року приблизно о 23 годині на вулиці Велика Васильківська.
 
За даними слідства 25-річний водій автомобіля «BMW» рухаючись по вул. Велика Васильківська, де організовано односторонній рух автомобілів, їхав в зустрічному напрямку, на швидкості зачепив припаркований автомобіль «Volkswagen» та здійснив зіткнення з автомобілем марки «Ford», в якому перебувало четверо людей.
 
В результаті даної дорожньо-транспортної пригоди 17-річна пасажирка автомобіля «Ford» отримала тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому лівої променевої кістки, у 22-річної пасажирки забиття плечового суглоба. 58-річна жінка отримала забиття грудної клітини, гематоми та закриту черепно мозкової-травми.
 
Після скоєння ДТП водій автомобіля «BMW» у КНП «Київська міська наркологічна лікарня «Соціотерапія» відмовився від проходження медичного огляду з метою встановлення алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
 
Наразі водію автомобіля «BMW» повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 286-1 КК України.
 
Максимальна санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 5 років, тому прокурором до суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це найбільш суворий запобіжний захід, передбачений даною статтею.
 
Досудове розслідування проводять слідчі ГУ Нацполіції у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 159