10.05.2024

За позовом прокуратури на користь Міністерства аграрної політики стягнуто понад 12 млн гривень інфляційних втрат за безпідставне користування бюджетними коштами

           

За позовом Київської міської прокуратури постановою Північного апеляційного господарського суду з комерційної установи стягнуто понад 28,6 млн гривень до державного бюджету України.
 
Вказані кошти комерційна установа безпідставно отримала у 2018 році як компенсацію витрат на садивний матеріал саджанців горіху за бюджетною програмою, яких фактично не зазнала, внаслідок чого фактично збагатилась за рахунок бюджетних коштів.
 
У січні 2024 року столична прокуратура звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом про стягнення з комерційної установи передбачених законом санкцій в сумі понад 12 млн гривень до державного бюджету, завданих знеціненням коштів, у зв’язку із їх тривалим неповерненням до бюджету.
 
Господарський суд м. Києва погодився з доводами прокурора та задовольнив вимоги у повному обсязі.
 
Таким чином, зважаючи на економічну ситуацію у державі, Київська міська прокуратура активно реагує на факти порушення інтересів в аграрному секторі економіки.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 60