13.05.2024

Нетверезий 31-річний кур’єр на скутері в’їхав у мікроавтобус та травмував свого пасажира - йому повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури 31 - річному водію скутера повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження його пасажиру  (ч. 2 ст. 286-1 КК України).
 
ДТП сталася 12 травня 2024 року близько на вул. Вадима Гетьмана у Солом’янському районі столиці.
 
Встановлено, що підозрюваний – кур’єр однієї зі служб доставки їжі на скутері «Ямаха Джонг» взяв підвезти 24-річного пасажира.
 
Проїжджаючи під мостом водій скутера проявив неуважність та під час зміни напрямку свого руху допустив зіткнення з автомобілем «Фольксваген Транспортер», який рухався в крайній лівій смузі.
 
Внаслідок  ДТП пасажир скутера з численними травмами та ушкодженнями внутрішніх органів був госпіталізований у відділення реанімації та інтенсивної терапії лікарні.
 
Водій скутера з травмами теж був доправлений до лікарні, втім від госпіталізації відмовився. Прилад Драгер показав у  його крові 2,26 проміле алкоголю.
 
Його затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі водієві скутера повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Зазначимо, що водій скутера вчинив ДТП, перебуваючи на іспитовому строці за вироком Приморського районного суду міста Одеси від 07.08.2023 року, яким він був засуджений за ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 190 КК України до 4 років позбавлення волі, з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки.
 
Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Національної поліції у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 335