13.05.2024

Прокуратура вимагає повернути киянам земельну ділянку природно-заповідного та водного фондів у Гідропарку

                

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва вимагає повернути територіальній громаді міста Києва земельну ділянку, що знаходиться у Гідропарку та належить до земель природно-заповідного та водного фондів.
 
Вказана земля розміщена на острові Венеціанський, що входить в межі регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», створеного рішенням Київської міської ради від 23.12.2004 № 878/2288 і належить до земель водного та природно-заповідного фондів України.
 
Разом з тим, установлено, що земельна ділянка незаконно використовується фізичною особою, для розміщення будівлі, право власності на яку було зареєстровано на підставі незаконних документів.
 
Таким чином, будь-яких рішень про відведення у користування земельної ділянки чи надання дозволу на виконання будівельних робіт компетентними органами не приймалось.
 
З метою поновлення прав територіальної громади столиці та припинення незаконного використання землі водного та природно-заповідного фондів органи прокуратури звернулись до Дніпровського районного суду міста Києва із позовом про усунення перешкод у володінні земельною ділянкою належному власнику – Київській міській раді. Судом відкрито провадження у справі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 355