14.05.2024

Реконструкція музею «Київська фортеця» - повідомлено про підозру підряднику у заволодінні майже 900 тис. гривень

                  

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директорці приватного товариства у заволодінні бюджетними коштами,  в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Встановлено, що у період 2020-2021 років директоркою приватного товариства укладено договори з НІАМ «Київська фортеця» на проведення протиаварійних робіт Башти № 4 музею, яка є пам’яткою містобудування та архітектури національного значення.
 
Одним з елементів реставрації була заміна покрівельного матеріалу вказаної башти із загальною вартістю листів покриття в сумі 1,4 млн гривень.
 
В подальшому з метою заволодіння коштами місцевого бюджету, підозрювана внесла в акти виконаних робіт завідомо завищені суми вказаних листів покриття, маскуючи це під виглядом начебто готового покрівельного матеріалу, хоча фактично листи збирались в єдину конструкцію на будівельному об’єкті, на що окремо було виділено гроші.  
 
Під час слідства проведено хімічну, будівельно-технічну, товарознавчу та економічну експертизи якими встановлено завищення вартості вказаних листів покриття в розмірі майже 900 тис. гривень тобто більш ніж в двічі.
 
На даний час вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими УП в метрополітені ГУНП  у м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Зазначимо, що в цьому ж провадженні вже повідомлено про підозру в розтраті коштів директорці музею "Київська фортеця".
  
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 409