14.05.2024

Прокуратура через суд вимагає скасувати незаконну реєстрацію земельної ділянки лісового фонду площею 15,8 га, яку товариство планує використати під забудову

                

Дніпровська окружна прокуратура міста Києва звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою лісового фонду площею 15,89 га, вартістю понад 730 млн. грн., шляхом скасування її реєстрації у Державному земельному кадастрі, та визнання відсутнім права користування.
 
Установлено, що приватне товариство, придбавши комплекс будівель у іншого підприємства, яке не було законним користувачем вказаної земельної ділянки, намагалось отримати у поза конкурентний спосіб (без прийняття рішення Київською міською радою про її відведення) земельну ділянку лісового фонду та планувало використати її для подальшої забудови.
 
Так, товариство достовірно знаючи, що земельна ділянка є територією лісу, вкрита лісовими насадженнями, у порушення вимог законодавства та без дозволу Київської міської ради, безпідставно замовило технічну документацію із землеустрою та зареєструвало земельну ділянку у Державному земельному кадастрі, змінивши її цільове призначення.
 
Зазначені дії створили перешкоди територіальній громаді міста Києва у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою лісового фонду, яка наділена надважливими функціями і завданнями, має особливий статус та перебуває під особливою державною охороною.
 
Господарський суд міста Києва відкрив провадження за позовом окружної прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради до товариства та призначив справу до розгляду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 464