26.10.2023

Столична прокуратура повертає гідроспоруди вздовж річки Дніпро у власність громади

Коментують: речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, прокурор Подільської окружної прокуратури міста Києва Анастасія Яремчук, начальник управління представництва інтересів держави в суді Київської міської прокуратури Лариса Лядецька.
 
Наприкінці вересня 2021 року в медіа набула широкого розголосу ситуація про те, як численні споруди на Дніпрі та навіть цілий острів перейшли у власність юриста-бізнесмена та пов’язаної з ним комерційної структури.
 
Йдеться про причали та дамби, які розташовані уздовж парку «Наталка», на півострові «Собаче гирло», на острові «Оболонський» та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів столиці.
 
Прокуратура відреагувала на ситуацію, розпочала розслідування, в межах якого встановила осіб, причетних до незаконної оборудки.
 
Водночас, щоб захистити інтереси територіальної громади, органи столичної прокуратури подали до судів 7 позовів про скасування незаконної реєстрації майнових прав на вказані гідроспоруди.
 
Прокурори у цих справах займали послідовну та активну позицію.
 
Суди всебічно дослідили усі обставини справ, надали їм ґрунтовну оцінку та постановили рішення про задоволення цих позовів.
 

кількість переглядів: 511